2007-09-23

Brick Lane





Odpolední výlet do Brick Lane na proslulej blešák. Genius loci tohoto industriálního labyrintu prostupoval každou cihlou a tolik vysmátých a po sobotním clubbingu vysmažených zlatomládežníků by člověk nepotkal ani na koncertě Babyshambles, kdyby nějaké někdy byly. Pro mě zatím top atrakce města a jasnej cíl každého volného nedělního odpoledne. Kde jinde se člověk může v lenivém tempu poposunovat spolu se všema národnostma světa, odhánět jako mouchy kapsáře, kterým se už jakoby mimoděk podařilo rozepnout váš baťoh a pozorovat tu hojnost všemožného harampádí, které by se každý slušný člověk styděl hodit do sousedovic nové popelnice. Ale Londýn očividně zasáhla retrovlna dirty retra a čím víc děr a fleků v ošuntělým hábitu po prababičce, tím víc liber to stojí. Takže sem ve svých hadrech z Mongolska zas po letech trendy, ale kdo ví , co bude in za týden, snad ještě víc děr. Vůně bangladéšské kuchyně mísící se s potem neuvěřitelných existencí, pouliční britské kapely, graffiti, italský design v artových galeriích předělaných z bývalých továren, indie děcka z celého světa na nedělním dojezdu, jako ta pohádka z tisíce a jedné noci, akorát že za dne.

Kolo sem nakonec nekoupil, ani papuče, ani peřinu, ani polštář, ani prostěradlo, ba dokonce ani tabatěrku. Ale zato sem si dovezl 10pomerančů, 10jablek, 8nektarinek a 5banánů za cenu jednoho vlašského oříšku na Oxford Street a hlavně se skvěle bavil.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

slovy B. Gilespiho: kill all hipies! ne blesak vypada hezky, joko ono za vesakem je hezka.. jen me fakt nenapada co bych tam hledal?

Anonymní řekl(a)...

hej mysaku tak ses vyborne zbrchal sory sem nebyl dotedka nejak na netu tak az ted. no hlavne pis pis pis. a mysli na slusne vychovani.
gunnere, na blesaky se nechodi nic hledat, tam se jde a ono si te to najde. i kdyz ty na ten zkazenej dech starych casu nejses. chystam vypravu do toho slavnyho karlinskyho, mozna uz o vikendu pred londynskym derby?

Anonymní řekl(a)...

No ja nevim, no nejsem moc window-shoper {ja radsi plazmovky, hitech mobily a notebuky}.. ale chapu ze clovek co chtel od Em vist tramvaji obrovsky rozkousany kreslo od Steva asi ma jiny vnimani nakupu nez ja. ale pred kladivarama te tam milerad doprovodim, aspon se tam nebudes courat dlouho.

Anonymní řekl(a)...

sam sebe tam najdes!a hipiky,co prezili smrt johna.a mozna i jety apply,abych te nejak navnadil...no co si pamatuju tak na jedne dece tam japoncici prodavali v kbeliku stary klavesky a opodal sem zahlidl i hardisky a monitory.solidni triosmsestku bys z toho za par oliber poskladal,co ti budu povidat:)
simcha: slusnej sem,dyt je tu vsude cctv,koleje na magnetickou kartu,splachovani na sestimistnej kod.ale dnesku piju uz od ctyr zahadnej koktejl zvanej revolution a slivovicu,jen to neustaly cekani na holky,nez se nacancaji,me deli od zaslouzenyho foaje

suzan řekl(a)...

ja bych si tam teda urcite neco vybrala. minimalne to zlaty kolo a par nektarinek