2007-12-02

ja vám dám strawberry fields

tak sem se podíval do liverpulu, před dvěma týdny. pět hodin cesty tam, pět hodin v liverpulu a pět hodin nazpátek po všemi stopaři proklínané m šestce. bylo to zadarmo (propagace nově otevřeného muzea otroctví) a tak sme museli dostát české nátuře a spolu s polskýma kamarádama zabookovat třetinu autobusu.
solidní vichr až deštníky lítaly a chcalo až to pěkný nebylo a vůbec takové počasí pod psa až se člověk konečně cítil jako v anglii. prolítli sme ty otroky a pak že teda zajdem za beatlesákama, ale nakonec nás odradily ty davy před muzeem a papírovej sir paul mc cartney, kterýho sem nikdy neměl rád. a taky ta šílená obojživelná duckmarine, která násl pronásledovala první dvě hodiny kamkoliv sme se hnuli. cavern prý byla ok, ale tam my nešli. radši sme se vydali ke strašidelné katedrále liverpulskýma uličkama bez turistů, ba dokonce bez lidí a psů. děsivé místo za takového počasí. stejně opuštěná byla i chinatown ulička, kde kolem nás prolétl modrej a žlutej balónek, což byly jediný dva hýbající se objekty v okolí. no a pak ta katedrála. po cestě nazpátek do turecke kebabárny na - a to fakt slibuju - poslední sousto ovčího masa, co sem kdy požil. nevermore. naštěstí to víc než vyvážila blízká hospoda, kde sme pobouřili liverpulské štamgasty svým přízvukem, kteří si bůhvíproč mysleli, že sme z jihoafrické republiky. první dobrej guinness, co sem v anglii měl. pak už jen zmatené pobíhání v tom obrovském staveništi, aby nám neodjeli. sumasumárum výlet dobrej, město hnusný a hlavně parádní chřipka, která mě pěkně znepříjemnila posledních čtrnáct dní. proto ta odmlka.

beatles a hlavně paul mě pronásledovali všude po londýně. tak sem se vydal do liverpulu, ale tam byli taky.
pláž.
bububu!

plave to, jede to a kdo ví, možná že to aj líta. nothing is real, strawberry fields.
to sou ty dva balónky.
město duchů.
liverpulské staveniště a ewko, která narozdíl ode mě umí fotit

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

rozumem vsechno! :) (ok, had to refer to slovnik.cz with the South Africans .) yep, the plaz ruled!

Anonymní řekl(a)...

e: spravne se rekne "rozumeem vshechno" (ale nevyslovovat podle vzoru techno)
jakubisko: jako s tou propagacee muzea otrokoo si me fakt dostal to teda respekt a trikrat hulala. jinac vidim ze na hromadce jako dycky, tosh se vzchop at sesh na vanoce ve formye. jeje yeah!

standby řekl(a)...

:) well done,ewko! dunno why you polish are so amazed by anything czech. ive always wanted to be a pole instead.

simcha: ono je to muzeum zruseni otroctvi,ale takhle to znelo zajimavej.ale vidim,ze si toho stejne nikdo nevsiml.jinak sem ostuda nejvetsi,pac sem jeste nebyl ani v to britskym,ktere je 5minut od skoly.btw sem dneska cetl hulala-clanek o sexismu v CESKE reklame (minule cislo,v nemecku sou na tom samozrejme zase lip) a uz je zase ve forme!bych si s ni nejradsi dal nekdy rande hele,takove moje napultajne vanocni prani.kua na hromadce sem teda fakt byl,ale ted sem zdravej jak tur a natesenej na koncerty, chro chro

Mac řekl(a)...

ja bych jenom dodala, ze podle me je ten jeden balonek zelenej a ne modrej